Ook Paul Van Den Eynde stopt in 2018

Na burgemeester Eddie De Block, kondigt nu ook schepen van openbare werken Paul Van Den Eynde aan dat ‘het zijn laatste termijn is’. In 2018 zal Paul (maar iedereen zegt Pol, of zelfs Polleke omdat hij niet van de grootste is, waar hij overigens zelf niets aan kan verhelpen) 76 worden, hoog tijd – vindt hij zelf – om de actieve politiek op te geven en het wat kalmer aan te doen.

Pol Van den Eynde
Paul Van Den Eynde als schepen van openbare werken bij het vernieuwde fietspad in de Sint-Huybrechtstraat.

Paul is op zijn veertiende als stukadoor (plekker) begonnen bij zijn vader. 35 jaar lang zou hij dag in dag uit met het witte spul aan de slag blijven. Het leverde hem de bijnaam ‘Polleke Plek’ op. Die geuzennaam werd altijd met eerbied uitgesproken want iemand die zo hard werkt als Paul, krijgt daarvoor ook respect.

Zijn tweede leven vond hij in de politiek. In 1994 werd hij gemeenteraadslid, zes jaar later schoof hij door naar een schepenambt. In 2018 (want hij is vast van plan zijn termijn uit te doen) zal hij – net als burgemeester De Block – 3 volledige termijnen uitgedaan hebben als lid van het college. Samen met de zes jaar als gemeenteraadslid toch ook weer 24 jaar.

Zaterdag was Paul van de partij toen de eerste Merchtemse boerenmarkt werd geopend. Ook op jubilees ontbreekt hij zelden. Hij is er dan ook een graag geziene gast.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk