Ella verlaat politiek, Mario wordt schepen

Gisterenavond was het zover. Ella De Neve nam bij aanvang van de gemeenteraad voor de laatste keer plaats op haar vertrouwde stoel als 1ste schepen van de gemeente. Even later namen haar collega’s kennis van haar ontslag.

Van alle fracties waren er woorden van lof en geschenkjes. Nadat ze alle collega’s raadsleden en schepenen bedankte nam Ella plaats in het publiek.

Direct daarop werd Mario Vandevelde ingezworen als nieuwe schepen. Hij wordt schepen en geeft zijn hamer als voorzitter van de gemeenteraad door aan Tonia Abbeloos.

Als gemeenteraadslid wordt Ella De Neve opgevolgd door Liliane Hauspie (sp.a). Het aantal sp.a’ers in de gemeenteraad stijgt hierdoor naar twee want sinds vorig jaar zetelt ook Luc Ceulemans in de raad.

Een historisch record voor de Merchtemse socialisten. Maar ook een record voor Peizegem. Dat krijgt niet alleen een eigen schepen (Mario Vandevelde) maar ook het voorzitterschap van de raad blijft in Peizegemse handen (Tonia Abbeloos).

Zelfs het nieuwe gemeenteraadslid (Liliane Hauspie) woont in Peizegem. Samen met Lien Casier (CD&V) en Roger Van Bael (N-VA) zijn er nu niet minder dan vijf vertegenwoordigers van Peizegem in de gemeenteraad.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk