11 november in Merchtem, Brussegem en Peizegem

Zowel in het centrum, Brussegem als Peizegem wordt 11 november herdacht. In Merchtem-Centrum is er een misviering om 10.30 uur. Nadien wordt in stoet opgestapt naar het monument op de Krekelendries. Daar worden bloemen neergelegd door het gemeentebestuur, de politie en de oud-soldaten.

In Peizegem wordt al gestart op dinsdag 10 november met een voordracht van Miel De Cock over het leven tijdens de eerste wereldoorlog. Plaats van het gebeuren: zaal Libanon, aanvang 19 uur. Op 11 november zelf wordt gestart met de traditionele ‘saucissen’ in zaal Libanon, om 11 uur gaat het in stoet naar het Vredesmonument (Peizegem) voor een bloemenhulde. Nadien steken de leden van VOSP de beentjes onder de tafel.

Om 9.30 uur is er een misviering in de kerk van Brussegem, georganiseerd door verschillende verenigingen, gevolgd door klassieke herdenking 11 november in de kerk. Daarna worden buiten bloemen neergelegd en wordt de last post speeld. Heel Brussegem krijgt nog een persoonlijke uitnodiging voor deze gewijzigde programmatie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk