Rode Plein op (Merchtemse) stelten (+ video)

De Koninklijke Merchtemse Steltenlopers zijn in Moskou om er deel te nemen aan een groots opgezette militaire taptoe. Gisteren arriveerden zij op de luchthaven waar ze opgewacht werden door een plaatselijke gids die Nathalie heet. Zij gingen eerst naar een repetitie om pas laat in te checken in hun hotel.

Vandaag hebben zij een generale repetitie en vanaf morgen moeten ze elke dag optreden. De taptoe is strikt geregisseerd en het optreden van de Steltenlopers op het Rode Plein duurt exact zeven minuten. Maar het is een grote eer om als Belgische groep te worden uitgenodigd. Enkel de muziekkapel van De Gidsen mocht al aan deze grote manifestatie deelnemen.

De reis naar Moskou en de optredens op het Rode Plein zijn de zoveelste internationale parel aan de kroon van de Steltenlopers. Ook schepen van cultuur David De Valck is mee als muzikant. Hij droomt ervan om de Steltenlopers van Merchtem te laten opnemen op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Dat zou pas een stunt zijn!

LIVE: Генеральная репетиция фестиваля #СпасскаяБашня2015 Right Here Right Now #SpasskayaTowerFestival #Live #КраснаяПлощадь #ДеньГорода

Posted by Spasskaya Tower Festival on vrijdag 4 september 2015

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk