Kunstenwandeling in Peizegem

Kunstenaars zijn bijzondere mensen. Ze bekijken de wereld op hun eigen, unieke manier. Je vindt ze overal want ze zijn ook overal thuis (of juist niet). In het weekend van 26 en 27 september (telkens van 14.00 tot 18.00 uur) organiseert Kunstkring Soetendaelle een kunstwandeling op 5 locaties in Peizegem. Soetendaelle is daarmee aan haar derde kunstwandeling toe.

Ook ditmaal zijn de vier locaties gratis te bezoeken en dit kan te voet of met de wagen. Het aantal deelnemende kunstenaars is op zijn minst indrukwekkend. Het Hof ten Houte (Dries 77) zet de deuren open voor het fotografisch werk van Etienne Denayer en Wim Van den Genachte. Er zijn ook  beeldhouwwerken te zien van Adelin Schets en Michel Janssens.

In dezelfde straat (huisnummer 25A bij de familie Goossens-Meskens) stellen Leen Mertens keramisch werk en juwelen en Rob Buelens  kleinschalige beelden tentoon. ‘Fragile’ onthaalt er de bezoeker op akoestische muziek. Ga gerust ook eens langs bij de familie Loos-De Smedt, Dries  90. Ze laat u genieten van de tekeningen en het schilderwerk van Anna Van Herreweghen.

De serres van de Tuinbouwschool (Molenbaan 54) bieden plaats voor een toch wel indrukwekkende opstelling van het beeldend werk van Hilde Berghman, de digitale schilderijen van Didier Bekaert en de schilderijen van Lou De Clerck,  Paul en Stan Keppens, Gert Larivière en Valerie Van Den Moortel. De Basisschool Ten Bos (Nieuwbaan 71) is de geschikte ruimte voor de beelden van Viviane De Greef en het grafisch werk van Yves De Langhe.

Rit De Maeyer schreef voor deze kunsthappening gedichten die de wandelaar langsheen het parcours  allicht even doen verpozen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk