Reconstructie in centrum van Brussegem en Merchtem

In Brussegem en Merchtem wordt vandaag de reconstructie gehouden van de vermoedelijke moord op Frederik Heyvaert (34). Op zaterdag 14 maart trok hij met de vermoedelijke dader K.D.C. (32) naar Gent voor een feestje. Daarna keerden zij terug naar Brussegem. Volgens verklaringen van K.D.C. zou Hyevaert zondag rond 3 uur in de morgen het huis hebben verlaten.

Sindsdien was Frederik Heyvaert spoorloos, tot op 8 april zijn lichaam werd aangetroffen in de camionette van K.D.C. Frederik Heyvaert had een schotwonde in het hoofd. De camionette stond geparkeerd op de verlaten parking van het vroegere warenhuis LIDL. Na een huiszoeking werden K.D.C. en een neef bij wie hij inwoonde, aangehouden. De neef werd ondertussen vrijgelaten.

Vandaag werd in de woning in de Brussegemkerkstraat en op de parking van de voormalige LIDL een reconstructie gehouden die de speurders meer zicht op de gebeurtenissen zou moeten geven. Zowel K.D.C. als zijn neef waren aanwezig. Nieuwsgierigen werden op afstand gehouden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk