Ginder-Ale wordt ontmanteld

Momenteel zijn de renovatiewerken aan het voormalige brouwerijgebouw volop bezig. Nadat op de hoek van de Kattestraat en de Langensteenweg een aantal gebouwtjes werden afgebroken is men nu al vergevorderd met het ‘ontmantelen’ van het enorme gebouw. Ook de grote schouw gaat tegen de vlakte.

Eens het stripwerk gedaan kan werk worden gemaakt van de renovatie. In het gebouw komen, zoals reeds vroeger gemeld, 114 rusthuisbedden, 29 serviceflats en 13 loften (die eventueel tot een groter geheel kunnen samengevoegd worden). In de voormalige brouwerszaal, waar de grote koperen brouwketels al jaren geleden verwijderd werden, komt een gemeenschapsruimte (brasserie of restaurant) die toegankelijk is voor iedereen.

Om de toekomstige bewoners wat meer comfort te geven komen er ook een aantal balkons (zie tekening hierbij).

Nieuwe Ginder-Ale

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk