Merchtem schrapt forfait van 5 euro voor recyclagepark

Op 21 maart (zaterdag e.k.) wordt in Merchtem het nieuwe recyclagepark in gebruik genomen. Het was en is de bedoeling om de tarieven met het recyclagepark in Opwijk gelijk te schakelen. Merchtem heeft echter van Opwijk geleerd dat het ‘forfait’ van 5 euro ervoor zorgt dat minder mensen het recyclagepark aandoen.

Merchtem heeft dus met Haviland onderhandeld en bekomen dat het forfait (zeg maar de toegangsprijs) van vijf euro niet wordt aangerekend. In de plaats daarvan betaalt de bezoeker van het containerpark naargelang van het gewicht van de betalende fractie.

Naast de betalende fractie zijn er ook heel wat ‘afvalproducten’ die gratis kunnen worden aangeboden: AEEA, KGA, PMD (aangeboden in een gemeentelijke PMD zak), hol glas, papier en karton, batterijtjes, printerafval, textiel, kringloopgoederen, huishoudelijke en niet-huishoudelijke verlichtingsapparatuur en lampen, motorolie, frituurolie –en vet, luierzakken, autobanden van particulieren, asbestafval (eerste 100 kg per gezin indien apart aangeleverd), schroot en metaal, onbehandelde kurken, propere plastic schroefdopjes, zuiver piepschuim.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk