Update: Directeur Tuinbouwschool ontkent aantijgingen (+ video)

Deze middag opende het VRT-journaal met een bericht over de schorsing van de directeur van de Gemeentelijke Tuinbouwschool in Peizegem.

Volgens ‘de redactie’ zou de onmiddellijke schorsing bij hoogdringendheid zijn ingegeven door grensoverschrijdend seksueel gedrag t.o.v. leerlingen. Er zouden niet minder dan zeven getuigenissen zijn van leerlingen, oud-leerlingen en leerkrachten.

Het college van burgemeester en schepenen, inrichtende macht van de school, besliste vrijdag tot schorsing met onmiddellijke ingang over te gaan en heeft de politie op de hoogte gebracht. Die zou een onderzoek hebben ingesteld.

Volgens ‘de redactie’ is ook een leraar bij het onderzoek betrokken. Eddie De Block, burgemeester, verklaarde in het journaal dat het gemeentebestuur geen commentaar wil geven maar dat grensoverschrijdend gedrag niet getolereerd wordt, in geen enkele gemeentelijke school.

Deze morgen zijn leerlingen en leerkrachten van de school op de hoogte gebracht van de situatie.

UPDATE

Directeur D.H. ontkent intussen dat er grensoverschrijdend sexueel gedrag is geweest. Hij vermoedt dat een geschorste leerkracht ‘een beschadigingsoperatie’ heeft opgezet.Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...