Fuifzaal? Geen fuifzaal!

In Merchtem is de discussie over een (gemeentelijke) fuifzaal weer opgelaaid. Aanleiding was een verkeerd gevallen vraag tijdens de opening van de gemeentelijke feestzaal in Brussegem.

Walter Teugels, gemeenteraadslid voor CD&V, vroeg aan schepen David De Valck (LVB) of de feestzaal in Brussegem nu toch een fuifzaal was. Hij maakte daarbij allusie op DJ Joost die de aanwezigen op wat spetterende muziek trakteerde.

Schepen De Valck werd boos en schreef raadslid Teugels een mail waarin hij opmerkte dat de parochie over een geschikte zaal (Vijverdal) beschikt maar geen fuiven van christelijke geïnspireerde jongerenbewegingen wil toelaten.

Hierop repliceerde Teugels door te stellen dat het huishoudelijk reglement, opgesteld door het beheercomité van de parochiale lokalen, enkel private fuiven maar geen publieke fuiven toelaat. Laat dat nu net datgene zijn wat schepen De Valck het beheercomité verwijt: door dat verbod wordt de zwarte piet doorgeschoven naar de gemeente.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk