Merchtem kondigt rampenplan af (+ nieuwe foto’s)

Wie had gedacht dat in de late namiddag in Merchtem de waterdreiging was geweken, had het duidelijk fout. Na 20 uur werd zelfs het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

Vooral in de buurt van het WZC Ter Stelten begon het water opnieuw te wassen. Zowel in de Dendermondestraat als in de Gasthuisstraat stroomde water van de Puttengracht over het wegdek. Ook het OCMW-park en de omgeving ervan stonden onder water.

De gemeentewerklieden en de leden van het noodcomité reden af en aan met zandzakjes om bedreigde woningen en garages te beschermen. Ook de brandweer van de zone Brabant-West kwam ter plaatse. Overal werden de grote ronde deksels van de riolering opengelegd om het water sneller te laten wegstromen.

Rond 22.15 uur werd het rampenplan weer afgeblazen. Toch zullen sommige omwonenden deze nacht minder vast slapen en waarschijnlijk af en toe een kijkje gaan nemen of het water niet opnieuw komt opzetten. In de vroege ochtenduren worden immers nieuwe buien verwacht.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...