Merchtems noodcomité paraat voor stroomonderbreking

Het Merchtems noodcomité wil de kwetsbare burgers beschermen als er zich een stroomonderbreking zou voordoen. Dat is het resultaat van een bijeenkomst van een 30-tal leden van dat noodcomité.

Burgemeester Eddie De Block: ‚ÄėHet is de bedoeling de meest hulpbehoevende Merchtemnaren te bezoeken in geval van een stroomonderbreking. De leden van het noodcomit√© zullen enkele dagen voor de voorziene afschakeling een mail ontvangen met de personen die bij het OCMW gekend zijn als hulpbehoevend.

Tijdens de afschakeling zullen zij de mensen in hun nabije omgeving een bezoekje brengen om na te gaan of alles nog in orde met ze is’.

De hulpbehoevenden worden hiervan op de hoogte gebracht met een brief van het OCMW. Dat moet o.m. voorkomen dat iemand panikeert wanneer tijdens de stroomonderbreking op de deur wordt geklopt. De bel zal het immers ook niet doen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk