Turnzaal Ten Bos opgeleverd

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar uiteindelijk is het toch in orde gekomen: de nieuwe turnzaal van Ten Bos is opgeleverd en mag nu ook effectief gebruikt worden.

“Ten Bos mag fier zijn op hun nieuw schoolgebouw dat nu voor het tweede schooljaar in gebruik genomen is. Gisteren opende ook Fase 2 van de school haar deuren voor een eerste ingebruikname. Weldra is de dagelijkse ingang voor de leerlingen en leerkrachten¬†langsheen het¬†voetwegje dat de Sint-Huybrechtsstraat met De Heide verbindt.

Eens binnen in de schoolpoort bots je links op het atrium van de kleuters en rechts op de nieuwe sporthal met¬†sanitaire blok.¬† Een overdekte speelplaats en speelweide zorgen ervoor dat de kinderen op elke dag van het jaar voldoende ruimte hebben om te spelen, te sporten en te ravotten.” aldus schepen Ella De Neve.
 

Veiligheid voorop

Het gemeentebestuur en de schooldirectie draagt veiligheid hoog in het vaandel. Directeur Nadine Cooremans: “We moedigen leerlingen en ouders aan om met de fiets naar school te komen.¬† Daarom is de nieuwe schoolpoort langsheen het fietsbaantje waar men momenteel werken uitvoert.

Er is bovendien in de nieuwe fase voldoende ruimte voorzien om fietsen te stallen en de in- en uitrit van de parking van het Stationsplein wordt weldra anders ingericht.” ¬†

De commissie mobiliteit werkt verder aan plannen om de omgeving van al onze scholen zo veilig mogelijk te maken. Zo wordt momenteel een fietspad aangelegd in een deel van de Sint-Huybrechtstraat en mag in dat deel in de toekomst maar aan één kant van de straat meer geparkeerd worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk