Inbrekers school Ter Dreef weer snel op vrije voeten

In de school Ter Dreef in de Gasthuisstraat werden zaterdagnacht twee inbrekers op heterdaad bij de kraag gevat. Een derde dader kon gaan lopen.

Getuigen zagen om 23.39 uur drie personen rondhangen in de buurt van de school.

De toegesnelde politie kon uiteindelijk 2 daders betrappen bij het inbreken in de school.

Het zijn geen onbekenden voor de politie. Ze hadden zelfs al meerdere keren in de school ingebroken en kwamen in het verleden al in aanmerking voor meerdere inbraken.

Twee Merchtemnaars, Frank C (24) en zijn kompaan Micha√ęl D. (29) werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket te Brussel. De onderzoeksrechter liet hen echter opnieuw vrij.

Ook twee woninginbraken

Zaterdag was er in de loop van de namiddag in Merchtem ook een inbraak in een woning in de Burchtlaan. De bewoners waren boodschappen gaan doen.

Toen ze opnieuw thuis kwamen stelden ze vast dat het keukenraam aan de achterkant van de woning, openstond. De daders poogden de achterdeur en een raam van de berging open te breken, doch dit lukte niet.

Vervolgens werd het keukenraam opengebroken en uit het raamkader getrokken. De woning werd doorzocht. Op het eerste zicht werden 600 euro cash geld, horloges en juwelen gestolen. 

Waarschijnlijk sloeg de inbrekers ook toe in de Lindestraat 41, ook hier was er een inbraak in de loop van de namiddag. Met een hefboomwerkend voorwerp is geprobeerd een zijraam open te breken, doch dit lukte niet.

Er werd een ander raam helemaal opengebroken en uit het raamkozijn gehaald. De kamers op de eerste verdieping werden doorzocht, maar er zou niets verdwenen zijn.