Thomas Goethals lijsttrekker bij Groen

Groen Meise komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op met een eigen, maar onvolledige, lijst op. De partij stelde zopas het programma en de kandidaten voor. Gewezen schepen Thomas Goethals trekt de lijst. Oud-schepen Dirk Snauwaert duwt.

“Het ecologische en sociale gedachtegoed heeft in Meise altijd een vruchtbare bodem gevonden”, vertelt Thomas Goethals (Groen). “Zo is Meise de gemeente waar de allereerste Agalev-schepen, met name Bert Van Thienen, werd aangesteld. Daarna nam opvolger Groen nog regelmatig deel aan het bestuur. Dat betekent dat veel burgers ecologische en sociale thema’s belangrijk vinden.”

“Dit wilden we als Groen Meise zeker niet verloren laten gaan, ondanks het hobbelige parcours van de laatste jaren”, vult gemeente- en politieraadslid Karine Métens aan, die als tweede op de lijst staat. “De bestuurswissel, het op de klippen lopen van de samenwerking met Samen Anders, het afscheid van een gemeenteraadslid van Groen: het was geen gemakkelijke periode.”

“Daarnaast moeten de meeste partijen opboksen tegen antipolitieke gevoelens onder de bevolking”, zeggen Van Thienen en Métens verder. “Daarom is Groen Meise trots dat het vijftien enthousiaste en gemotiveerde mensen heeft gevonden die willen kandideren voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen: niet alleen om in de gemeenteraad te zetelen, maar ook om te besturen.”

Groen Meise trekt naar de kiezer met gekende groene thema’s. “We willen onder andere bomen planten langs alle straten”, zegt lijsttrekker Thomas Goethals. “We willen ook een schepen met de bevoegdheid ‘klimaatadaptatie’, een samenwerking met landbouwers en een ambitieus klimaatactieplan. We onderschrijven volledig het memorandum van Natuurpunt Meise en willen één vierkante meter nieuwe natuur en bos per inwoner per jaar. Daarnaast willen we groendaken, vrijwaring van open ruimte en zijn we tegen de uitbreiding van de luchthaven van Zaventem.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise