Tandem Behaeghe-Becq bij CD&V+

Gewezen parlementslid en voormalig schepen Sonja Becq (66) zal de lijst van CD&V+ Meise, dat momenteel in de oppositie zetelt, niet trekken, maar duwen. Ze wil nieuwe mensen ook kansen geven en daarom wordt de lijst aangevoerd door Marie Behaeghe (31). Zij is adjunct-woordvoerder van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi.

Marie Behaege groeide op in Meise en was onder andere actief in de Chiro. Sinds 2022 is zij adjunct-woordvoerder van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. “We slaan de handen in elkaar en willen samen met een evenwichtige lijst vol gemotiveerde kandidaten het verschil maken voor Meise”, zegt Marie Behaeghe. “Meise verdient meer ambitie. Dat is ook de slagzin waarmee CD&V+ Meise naar de kiezer trekt. Het is nu of nooit.”

“De tijd dringt, want sommige inwoners herkennen hun dorp stilaan niet meer. De appartementisering van de verschillende dorpscentra, maar ook de verwaarlozing van de sociale huisvesting en de afschaffing van de schoolbus zijn een smet op het blazoen van ons dorp. Reken daarbij de onveilige verkeerssituaties op verschillende cruciale punten in onze gemeente, vooral voor de zwakke weggebruiker, die een doorn zijn in het oog voor mensen die liever de wagen even links laten staan.”

Gewezen schepen en OCMW-voorzitter Sonja Becq, die ook voorzitter is van Samana en lid van de Hoge Raad voor Justitie, duwt de lijst. Zij was ook Vlaams parlementslid (1995-2005), adjunct-kabinetschef van Vlaams minister-president Yves Leterme (2004-2007) en federaal parlementslid (2007-2019). “Ik wil mij blijven engageren en er voluit voor gaan, maar ik vind het ook belangrijk dat jonge en nieuwe mensen de kans krijgen om het lokale beleid mee vorm te geven”, aldus Sonja Becq.

Zo ijvert de partij voor meer groenruimte en meer beleving in de dorpskernen. “Ook voor jong en voor oud willen we het vrijetijdsaanbod en de dienstverlening aanzienlijk uitbreiden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise