Roel Anciaux trekt lijst Samen Anders en is kandidaat-burgemeester

Samen Anders heeft de kandidaten van de nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor. Voormalig schepen en gemeenteraadslid Roel Anciaux (Vooruit) trekt de lijst en is ook kandidaat-burgemeester. “Onze gemeente heeft nood aan een ander en positief alternatief met meer inspraak van de burgers, meer integere bestuurders en meer mensen die vechten voor het algemeen belang”, aldus Anciaux.

Samen Anders stelde de volledige lijst van 27 kandidaten voor. “Deze lijst weerspiegelt het diverse Meise van vandaag: mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden”, zegt lijsttrekker Roel Anciaux. “We hebben ervaren politici én enthousiaste nieuwkomers die voor het eerst de stap naar de politiek zetten. Wat hen bindt, is een gedeeld doel: onze gemeente versterken en verbeteren.”

“Bij Samen Anders waarderen we de diversiteit van Meise, en dat is terug te zien in onze kandidaten. Elk van hen brengt een uniek perspectief en waardevolle ervaring mee, wat ons in staat stelt om met een brede blik naar de toekomst van onze gemeente te kijken. Deze diversiteit maakt ons sterker en beter in staat om de wensen en behoeften van al onze inwoners te vertegenwoordigen.”

“Wij staan voor innovatieve oplossingen en het algemeen belang en onze kandidaten zijn de drijvende kracht achter deze visie. Ze geloven in samenwerking en bouwen samen aan een toekomst waarin iedereen zich thuis voelt.”

Op de tweede plaats staat Billie Kawende, gemeenteraadslid en actief in de wijk van Oppem. Hans Leenders staat op de derde plaats. Hij is een nieuwe kandidaat uit Wolvertem zonder politieke voorgeschiedenis en actief in culturele organisaties. Veronique Pochet, lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst, staat op de vierde plaats, gevolgd door Bram Lesage, nieuwkomer en actief bij onder andere de muziekacademie van Meise en de scouts van Sint-Brixius-Rode.

De eerste jongere kandidaat, Hannelore Anciaux, actief bij volleybalclub Knødde, staat op plaats zes. Lijstduwers zijn lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst Cees Boer en gemeenteraadslid en voormalig schepen Marie-Jeanne Thaelemans. Andere opvallende nieuwkomers zijn Eliane Detaille, uitbaatster van de manege in Oppem, Jan Meijer, voorzitter van de Zilveren Passer en vrijwilliger van Natuurpunt Joan Arnoeyts.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise