Gerda Van den Brande trekt lijst N-VA

Uittredend burgemeester Gerda Van den Brande wil zichzelf opvolgen en is lijsttrekker voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober.

N-VA vormt samen met LB+ momenteel de meerderheid in Meise. “Als de kiezer het wil, zal N-VA ook een leidinggevende rol opnemen in het toekomstig bestuur”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA).

“De voorbije jaren zijn er grote stappen vooruit gezet op vele beleidsdomeinen. Zo investeerde het bestuur in veiligheid: 32 camera’s bewaken voortaan het openbaar domein op enkele drukke plekken. Ook werd er gestart met gemeenschapswachten en er gingen ook extra middelen naar de politiezone.”

“Daarnaast kwam er een nieuw inburgeringsbeleid voor nieuwkomers. Dit werpt zijn vruchten af: sinds de start volgen 55 procent meer anderstalige inwoners een cursus Nederlandse taal. De Vlaamse overheid gebruikt Meise nu als voorbeeld voor andere gemeenten.”

De burgemeester blikt ook tevreden terug op enkele andere gerealiseerde projecten. “Denk bijvoorbeeld aan de renovatie van de Home Van Gysel en het nieuwe dienstverleningsconcept met de snelbalie, doorlopend open op de middag, met front office”, zegt Van den Brande.

“Ook het vrijwaren van het landelijk karakter van het Tussenveld, waar geen sociale woningen mogen worden gebouwd, was een belangrijke beslissing. Daarnaast worden, in samenspraak met de buurtbewoners, de industriegronden in Westrode omgezet naar een mix van landbouwgebied, natuurgebied en KMO-zone. Ook hier hebben we een duidelijke keuze gemaakt om ons landelijk karakter niet te verloochenen. Ik zal een luisterend oor blijven hebben en blijf mijn steentje bijdragen aan de toekomst van Meise.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise