Vierde fotozoektocht gaat op ontdekking in het Neromhof en Velaertbos

De vierde editie van de jaarlijkse fotozoektocht in Meise belooft opnieuw een boeiende ervaring te worden voor sportievelingen en natuurliefhebbers. Deze keer zoekt de feestelijke zoek- en ontdekkingstocht de natuurpracht in het Neromhof en Velaertbos op.

“Bij de vorige editie werden de te zoeken foto’s bijna 900 keer gedownload en stuurden 380 deelnemers hun antwoorden binnen”, zeggen organisatoren Patrick van Rumste en Luc Larivière van de organisatie. Ook deze zomer zal er weer heel wat te beleven zijn. “De hele zomer lang, tot 30 september, kunnen deelnemers genieten van de prachtige zoektocht door het betoverende landschap van het Neromhof en Velaertbos.”

De deelnemers aan de fotozoektocht kunnen een document downloaden op de website van ‘Fotozoektocht Meise’ met daarop de instructies en de te zoeken foto’s. De deelnemers moeten de locatie van de gevonden foto’s aangeven op het antwoordformulier.”

“Er zijn dit jaar ook extra vragen die ze onderweg kunnen beantwoorden op basis van infoborden van Natuurpunt”, vertellen Luc en Patrick. “De route van ongeveer tien kilometer lang, die door de organisatoren van de zoektocht zelf werd bewegwijzerd, gaat langs de mooiste plekjes van het Neromhof, het Velaertbos en door Sint-Brixius-Rode.”

“Het is een uitdagende, maar vooral plezierige manier om de natuurlijke pracht van de omgeving te ontdekken. Er zijn dit jaar ook prijzen te verdienen voor wie de mooiste foto’s binnenstuurt die ze tijdens de wandeling op het parcours namen. Dankzij de gulle bijdrage van sponsors, is er een prijzenpot van meer dan 1.000 euro.”

“Dit jaar is extra bijzonder, aangezien Natuurpunt Meise haar dertigjarig bestaan viert. Natuurpunt Meise heeft gedurende drie decennia een belangrijke rol gespeeld in het behoud en de bescherming van de natuur in de regio.”

Net zoals bij de voorbije edities is de inschrijving gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘Fotozoektocht Meise’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise