Krantenwinkel geeft naam aan nieuwbouwproject

ColorCasa start binnenkort met de verkoop van een nieuwbouwproject in Meise waar momenteel de krantenwinkel ‘Huis Callebaut’ is gevestigd. Ook de kinderkledingwinkel, de koffiebar en alle aanhorigheden in de Limbosweg horen hierbij.

Luc Callebaut en zijn vrouw wensen te genieten van hun welverdiend pensioen en niemand van de kinderen wenst de krantenwinkel verder te zetten. Meteen verdwijnt dus een stukje geschiedenis. Een en ander zal dus een grote verandering teweeg brengen in het straatbeeld van Meise.

“Maar de link met de dagbladhandel die in de regio heel gekend is, blijft bestaan”, zegt zaakvoerder Bram De Ridder van ColorCasa aan. “Zo krijgt het nieuwbouwproject met vijftien luxe-appartementen de naam Huis Callebaut. Op het gelijkvloers komen lokale handelszaken. Zo zal de kinderkledingzaak Lemonade hier samen met kinderenschoenenwinkel Skip uit Meise een winkel openen. Er zijn ook al gesprekken voor andere lokale handelszaken. Het is de bedoeling om wat leven te houden in Meise-centrum.”

De huidige gebouwen zullen worden afgebroken. In de plaats komt een nieuwbouwproject. De werken starten op 8 januari 2024 en zullen zo’n twee jaar duren. “Tot eind dit jaar blijven de handelszaken die er zijn gevestigd – dus ook de krantenwinkel – er open”, vervolgt De Ridder.

“De verkoop van de appartementen start binnenkort. Het gaat om een uniek project, letterlijk onder de kerktoren van Meise en met zicht op de Plantentuin. We bouwen met respect voor de omgeving en de kroonlijsthoogte volgt de bestaande bebouwing.”

“De vijftien appartementen hebben een oppervlakte tussen 85 en 209 m2. Er komen ook fietsenstallingen en ondergrondse garages. Het gaat om een Bijna Energie Neutraal (BEN) project met een EPC van minder dan 20.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise