Straatrace loopt fout: twee personen zwaargewond afgevoerd na crash op A12

Een straatrace tussen twee voertuigen op de A12 in Meise is woensdagavond faliekant afgelopen. Het kwam tot een zware botsing met een ander voertuig. Twee personen werden met zware verwondingen afgevoerd. De rijweg lag over een afstand van 400 meter bezaaid met brokstukken.

De feiten speelden zich af rond 21.15 uur op de A12 richting Antwerpen ter hoogte van het Neromhof. “Volgens getuigen zou er sprake zijn geweest van een race tussen twee voertuigen van het merk BMW”, bevestigt woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Eén van deze voertuigen zou zijn moeten uitwijken en heeft hierbij een ander voertuig van het merk Audi geraakt. De 55-jarige bestuurder werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd maar zou niet in levensgevaar zijn. Ook één van de inzittenden van de BMW werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.”

Verder onderzoek

Wie juist de bestuurders van de racende voertuigen waren, is volgens het parket nog niet helemaal duidelijk. “Er waren verschillende personen ter plaatse die weg zijn gegaan en daarna terug zijn gekomen. Er werd een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld en er zal verder onderzoek op en in de voertuigen plaatsvinden om de bestuurders te trachten identificeren en de oorzaak van het ongeval te achterhalen.”

De straatracers zouden na de crash hun sporen ook hebben proberen wissen. “We kunnen dat nog niet bevestigen, maar daar lijkt het inderdaad wel op afgaande op verklaringen van getuigen”, zegt Blondeau. Zo was er sprake van een eigen takelwagen die men al had laten aanrukken. “Het geeft aan dat ze ver wilden gaan om zaken te verdoezelen. Er is ook sprake dat ze iets uit het gecrashte voertuig probeerden te recupereren. Er zal dus wel iets meer achter zitten maar dat wordt momenteel allemaal nog verder onderzocht.”

Het verkeer ondervond als gevolg van het ongeval urenlang zware hinder. De A12 werd door de hulpdiensten zelfs een tijdlang helemaal afgesloten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise