LB+ is tegen de afsluiting oprit A12 en stelt alternatief voor

De plannen van de gemeente om de oprit van de A12 aan de Plantentuin bij wijze van proef voor minstens drie maanden tot na corona af te sluiten krijgt kritiek vanuit de oppositie.

LB+ vindt dat het een te drastische ingreep is. Gemeenteraadslid Tom Heyvaert fietst zelf regelmatig voorbij dit punt en bevestigt dat het een gevaarlijk punt is voor fietsers. Hij stelt echter een eenvoudige alternatieve oplossing voor. “Maak van het fietspad aan de overkant tussen de voetgangersbrug en de carpool parking een dubbelrichtingsfietspad en zorg voor twee veilige oversteekplaatsen. Bij een rondvraag aan de schoolgaande jeugd blijken zij deze alternatieve maar onwettelijke route al te gebruiken.”

“Ik denk dat de huidige meerderheid zich niet bewust is van de consequenties van de afsluiting. Alle gebruikers moeten een alternatieve weg zoeken om de A12 of R0 te bereiken en hierdoor gaat het drukker worden aan het opritcomplex in Wolvertem en op de andere toegangswegen naar de R0”, voorspelt Heyvaert.

Wanneer de oprit precies wordt afgesloten, is niet duidelijk. Heyaert zal de kwestie op de gemeenteraad brengen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise