Meise doet voor het eerst mee aan ‘Dag van de Buren’

De gemeente Meise viert voor het eerst ‘Dag van de Buren’ op 11 september. Inwoners komen vanaf 18 uur samen op straat en kunnen genieten van een hapje, drankje en een fijne sfeer. Om hierbij te helpen voorziet het gemeentebestuur een feestpakket.

Dag van de Buren stond dit jaar ingepland op 29 mei, maar door de coronamaatregelen is dit onder voorbehoud verplaatst naar 11 september. Inwoners kunnen tot 17 augustus hun buurt via www.meise.be inschrijven en krijgen zo een feestpakket in de bus. Dit pakket bevat affiches, uitnodigingen en een bon van 25 euro om uit te geven in de Wereldwinkel van Meise voor hapjes of een drankje. Inwoners kunnen ook vragen om hun straat af te sluiten.

Schepen van Feestelijkheden Roel Anciaux: “Buurten ondersteunen en samenbrengen is een prioritaire doelstelling in het meerjarenplan. Het is de eerste keer dat we Dag van de Buren vieren en we hopen dat het initiatief positief onthaald wordt. Na deze coronaperiode kunnen we wel wat gezelligheid en samenhorigheidsgevoel gebruiken.”

Inwoners mogen op 11 september hun stoel vanaf 18 uur buiten zetten en gezellig samenkomen. Via de hashtag #instantmeise kunnen ze hun leukste foto’s delen op Instagram.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise