Natuurpunt vraagt met aandrang: blijf op begaanbare paden

Natuurpunt Meise stelt vast de natuurgebieden de Wolvertemse Beemden en de Birrebeekvallei deze periode heel erg in trek zijn. “Mensen zoeken een plek om even de angst te vergeten, een frisse neus te halen, te ontspannen of zich gezond in te spannen. Bij momenten is het een drukte van jewelste.”

Volgens Natuurpunt menen sommige mensen echter dat de vrijheid waarin ze nu beknot worden, elders moeten (over-)compenseren. “We vragen bij aandrang om de begaanbare paden niet te verlaten, de rust in de natuur niet te verstoren, honden aangelijnd te houden, afval terug mee naar huis te nemen en de paden die enkel voor wandelaars bestemd zijn, te respecteren.” Ook wordt gevraagd om fietsen achter te laten op plekken waar je enkel te voet in mag.

“Neem ook op je tochtjes de afstandsregels in acht, al kan dat bijvoorbeeld op een knuppelpad in een natuurreservaat behoorlijk moeilijk zijn…”

Foto ter illustratie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise