Graag 'Minder gââzz in Mââzz’

 

‘Minder gââzz in Mââzz’ en ‘Meer op de rem in Wolvertem’. Met die slogans wil de gemeente automobilisten aanmanen om trager te rijden. Inwoners krijgen de kans om een gepersonaliseerde ‘Graag Traag’-affiche te maken. “Samen met familie, buren, sportploeg, of klasgenootjes mogen ze een groepsfoto maken die dan op de affiche komt te staan”, zegt schepen van Mobiliteit Jonathan De Valck (N-VA).

Meise wil bestuurders die te snel rijden sensibiliseren om de snelheidslimieten te respecteren. Daarvoor komt de gemeente op de proppen met een gepersonaliseerde ‘Graag Traag’-campagne. Inwoners mogen een leuke foto maken met hun familie, buren, sportploeg, schoolklas, enzovoort. Die foto mogen ze dan aanbieden aan de dienst communicatie. Daarna gebruikt men die foto voor een ‘Graag Traag’-affiche. “Op die manier geef je een sterk persoonlijk tintje aan de affiche”, zegt schepen Jonathan De Valck. “Daardoor wordt de boodschap persoonlijker en verhoog je de impact van de campagne.”

Ook de slagzinnen van de campagne zijn op maat van de gemeente gemaakt. De gemeente bedacht twee ludieke slogans: ‘Meer op de rem in Wolvertem’ en ‘Minder gââz in Mââz’. Dat is een verwijzing naar het bekende populaire dorpsevenement ‘Jazz in Mââz’, waarbij in een tiental cafés optredens worden georganiseerd en je van het ene café naar het andere kan pendelen met een bus. Zo wil de schepen met positieve humor extra inwerken op het rijgedrag van bestuurders.

Ook de scholen nemen deel aan de actie. “Voor de zeven basisscholen en de Akademie

werd een affiche ontworpen en de kinderen krijgen een affiche in de boekentas”, aldus nog De Valck.

Wie zo’n Graag Traag-affiche wil, mag zijn/haar leuke groepsfoto doorsturen via het online formulier op www.meise.be. Foto’s moeten minstens 1 megabyte groot zijn om een duidelijk affiche te ontwerpen. Inwoners mogen zelf kiezen welke van de twee slogans ze op hun affiche willen plaatsen. Op aanvraag mogen ze vervolgens een aantal kopieën van de A3-affiches afhalen op het gemeentehuis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise