Koninklijke Hoger Op Wolvertem Merchtem ziet het levenslicht

Witte rook in het Jan Lathouwersstadion: de nieuwe fusieclub Koninklijke Hoger Op Wolvertem Merchtem is een feit. Op 1 juni vervangt de fusieclub zowel K. Wolvertem SC als FC Merchtem 2000. De nieuwe club gaat verder in derde amateurs met het stamnummer van Wolvertem (3155) en krijgt een raad van bestuur die is samengesteld uit bestuursleden van de twee voormalige clubs.

Jan Lathouwers wordt voorzitter. Hij krijgt twee vice-voorzitters naast zich: Maarten Mast en Dirk Van der Perre. Zij krijgen een raad van bestuur die is samengesteld uit: Bruno Baudewijns, Jan Cloots (penningmeester), Clement De Keersmaeker, Jeroen De Smedt, Luc Goeman, Roger Heyvaert, Guy Keymolen en Gilbert Lefevre (KWSC) en Kristiaan Becqué (secretaris), David De Valck, Bart Schouppe, Stefaan Van Den Eynde en Valérie Verschave (FCM2000).

Jeugdacademie

Het fanion team van de fusieclub zal spelen in het Jan Lathouwersstadion aan de Veilinglaan in Wolvertem. De jeugdwerking wordt grotendeels ondergebracht in het Merchtemse sportcomplex aan de Dooren. Momenteel is de jeugdwerking van de nieuwe fusieclub de grootste in Noord-West-Brabant. Het is de bedoeling uit te groeien tot een jeugdacademie die zijn vaste stek in Merchtem heeft.

Met zo’n 500 jeugdspelers die aantreden in regionale en interprovinciale competities is de nieuwe fusieclub de belangrijkste speler in de regio. Het Merchtemse sportcomplex (met twee grote kunstgrasvelden, een klein kunstgrasveld en een groot grasveld) is de ideale accommodatie om de jeugd uit de regio alle kansen te bieden.

Logo

Het nieuwe logo – ontwikkeld door Merchtemnaar Jeroen Goossens van G*nius – is cirkelvormig en heeft de kleuren blauw, rood en goudgeel. Het stelt een gouden voetbal voor die ‘omringd’ wordt door een wolf in blauw en rood, de ideale combinatie tussen de voormalige logo’s van FC Merchtem 2000 en K. Wolvertem SC.

Momenteel wordt hard gewerkt om de nieuwe fusieclub verder uit te bouwen op sportief vlak. Een beperkt aantal spelers van het Merchtemse fanionteam stapt over naar de nieuwe club. FCM2000 trainer Wim Moortgat wordt T2 van de fusieclub. Jeroen De Smedt en Bart Schouppe worden co-voorzitters van de jeugdwerking.

Heel binnenkort gaat ook de nieuwe website www.wolvertem-merchtem.be online.

Het nieuwe logo met de nieuwe clubkleuren;
Het nieuwe logo met de nieuwe clubkleuren;
De voorzitter met zijn twee ondervoorzitters.
De voorzitter met zijn twee ondervoorzitters.
Met een handdruk tussen de voorzitter van de twee clubs werd de fusie bezegeld.
Met een handdruk tussen de voorzitter van de twee clubs werd de fusie bezegeld.
Het voltallige bestuur van Koninklijke Hoger Op Wolvertem Meise
Het voltallige bestuur van Koninklijke Hoger Op Wolvertem Merchtem
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk