Vrouwelijke vluchtelingen krijgen verzorgingsproducten

Verschillende CD&V-politica’s uit Meise hebben tasjes met verzorgingsproducten overhandigd aan de vrouwelijke vluchtelingen in het opvangcentrum in Vilvoorde.

“Uit contact met diverse organisaties en opvangcentra bleek dat er een schrijnend tekort is aan verzorgingsproducten”, legt Chris Verhaegen, Vrouw & Maatschappij-voorzitster Vlaams-Brabant uit.

“Prioriteit binnen het huidige opvangbeleid is de bed-bad-broodregeling die voor elke vluchteling voorzien wordt. Vrouwelijke vluchtelingen krijgen gewoon zeep, shampoo en maandverband. De beschikbaarheid ervan hangt dan nog af van de situatie in elk opvangcentrum.”

“Het verblijf in een opvangcentrum is sowieso erg belastend voor vrouwen en dit zowel op fysiek als op psychologisch vlak. Persoonlijke hygiëne en welzijn zijn belangrijke factoren in het algemeen welbevinden. Daarom heeft een klein gebaar als het aanbieden van wat minder ‘basic’ producten een balsemend effect, letterlijk én figuurlijk. Wij willen als vrouwen ook deze vrouwen steunen, hen versterken én zich weer vrouw laten voelen.”

Ook onder meer kamerlid Sonja Becq en OCMW-raadslid Ann Van Dievoet uit Meise waren van de partij. Zij werden ontvangen door de centrumbegeleidster van de vrouwen Fatima El-Ammarti.

De producten werden in speciale tasjes uitgedeeld aan zowat 15 vrouwelijke vluchtelingen. Die waren duidelijk blij met het geschenkje.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise