Petitie tegen mogelijke komst 'schietterrein'

De milieuvergunningsaanvraag voor een speelterrein voor zogenaamde ‘airsoftgames’ in de Heidestraat zorgt voor onrust bij de buurtbewoners. Zij vragen zich af of zo’n activiteit wel thuishoort in de nabijheid van woningen, dieren en een drukke wandelweg.

“Airsoft is een soort ‘light’ versie van paintball”, zegt milieuambtenaar Leo Vander Kerken. “Er is geen vraag voor een loods of constructie want het is wel degelijk de bedoeling om ‘buiten’ te spelen. De aanvrager kiest voor dit bosperceel omdat het met de vele verstopplaatsen achter bomen en heuveltjes geschikt is voor dit soort van schietspelletjes. De intentie is om twaalf keer per jaar zulke schietspelen organiseren, telkens met twee ploegen die het tegen elkaar opnemen.”

Daarbij worden airsoftwapens gebruikt. “Dat zijn geweren en pistolen die via een veer of luchtdruk kleine bolletjes afschieten, gemaakt op basis van zetmeel.”

En dat ziet niet iedereen zitten. Buurtbewoners vinden het bos in de Heidestraat geen geschikte locatie. Zij vrezen dat de schietactiviteiten er de rust zullen verstoren. Er circuleert dan ook al een petitie.

Het gemeentebestuur benadrukt dat het om een aanvraag gaat en dat er nog geen beslissing is genomen. Het schepencollege zal pas een beslissing nemen na het openbaar onderzoek. Daarbij zal rekening gehouden worden met het advies van de milieuambtenaar en de eventuele bezwaren.

Het openbaar onderzoek loopt tot en met vrijdag 27 november. De milieuvergunningsaanvraag is in te kijken bij de dienst Leefmilieu aan de Tramlaan 8 in Wolvertem.

U kunt voor alle vragen ook terecht op tel. 02/892.20.60 of leefmilieu@meise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise