FC Merchtem 2000 en K. Wolvertem SC: fusie komt dichterbij

Van het bestuur van FC Merchtem 2000 kregen wij een mail over een mogelijke fusie tussen de voetbalteams FC Merchtem 2000 en K. Wolvertem SC. Wij geven u hieronder de integrale tekst van de mail:

“Eerste provincialer FC Merchtem 2000 en vierdeklasser K. Wolvertem SC hebben een tweede gesprek achter de rug, waarbij een mogelijke fusie besproken is. Het grote focuspunt van beide clubs ligt bij de jeugdopleiding. Werkgroepen zullen eerst de haalbaarheid van het project bestuderen.

Na een eerste kennismakingsgesprek eind september, zijn zowel FCM 2000 als KWSC het er na een tweede ontmoeting over eens dat een samenwerking in het toekomstperspectief van beide voetbalclubs past. De hervormingen in de voetbal zorgen er namelijk voor dat de komende jaren vele clubs zullen samensmelten.

De eventuele nieuwe fusieclub zou meteen één van de grootste clubs uit de regio worden, met als doelstelling één van de beste jeugdopleidingen uit Noordwest-Brabant aan te bieden. De ambitie ligt voornamelijk bij de jeugd van 6 tot 13 jaar, waarbij elke speler zich op zijn/haar niveau kan ontwikkelen (interprovinciaal of regionaal).

Naast een gelijklopende sportieve visie, zijn beide clubs ook qua grootte aan elkaar gewaagd. Het is dan ook de bedoeling om de volledige accommodatie van FC Merchtem 2000 en K.Wolvertem SC te benutten.

De komende dagen zullen er werkgroepen worden opgestart die enerzijds het financi√ęle plaatje bekijken en anderzijds de sportieve lijnen zullen uittekenen, met het oog op een win-winsituatie voor beide partijen. Tegen begin 2016 valt de beslissing over een mogelijke samensmelting tussen rood/zwart en geel/blauw.‚ÄĚ

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk