Meise huldigt zeven cultuurlaureaten

De Cultuurraad Meise heeft beslist om Paul Gregoir, Guido D’Haens, Godelieve De Thaey, Raf De Zutter, Hilde Desmedt, Frank Vermoesen en Jef De Cuyper elk de titel van Cultuurlaureaat 2015 toe te kennen.

Zij moesten aan enkele criteria voldoen: al lang cultureel actief zijn, een duidelijke band hebben met Meise en actief zijn binnen de gemeentegrenzen.

Op vrijdag 11 september werden zij gehuldigd in GC de Muze van Meise. Ze kregen een boeket bloemen, een boekenpakket en een kunstwerk van Walter de Hollander. Walter de Hollander baseerde zich voor het kunstwerk op een gedicht van Toon Hermans.

Het werk geeft op een boeiende, grafische manier de inzet van de vrijwilligers weer die de hemel doen lachen tot genot van iedereen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise