Providentiawijk urenlang zonder stroom

Bewoners van negen straten in de zogenaamde Providentia-wijk in Meise centrum hebben gisteren een groot deel van de dag zonder elektriciteit gezeten. Rond 4 uur gisterenmorgen viel de stroom uit in onder meer De Van Den Eyndelaan en Jozef Cardijnlaan. Het ging om een ernstige storing op de laagspanning en het duurde dan ook tot ongeveer 14 uur voor één en ander hersteld was. De gedupeerden kunnen een schadeclaim indienen bij distributienetbeheerder Eandis.

De bewoners van de Adolf Daenslaan, Blauwenberg, Helder Camaralaan, Jan Van Den Eyndelaan, Jozef Cardijnlaan, Landbeekstraat, Onze Lieve Heerweg, Pater Pirelaan en de Wijnberg moesten het gisteren urenlang zonder stroom stellen. Volgens Jeanine De Smedt (79) uit de Cardijnlaan was de stroom zelfs al om 4 uur ‘s nachts uitgevallen. “Ik ben toen wakker geworden en mijn wekker werkte al niet meer”, weet de vrouw. Volgens de bewoners lag het probleem bij een cabine op de hoek van de Cardijnlaan en Van Den Eyndestraat en was die nog maar een maand geleden vernieuwd.

“Het is gewoon ongelooflijk vervelend”, zegt Jeanine. “Eigenlijk kan je bijna niks doen, zelfs geen koffie maken. En het bleef dan ook nog duren. Deze middag zijn we dan maar noodgedwongen ergens gaan eten. Koken zat er toch niet in. De diepvriezer durfden we zelfs niet opendoen uit schrik dat alles zou ontvriezen. Want niemand wist hoelang het nog zou duren…”

Ook buurtbewoonster Marie-Jeanne Thaelemans kwam de stroompanne ongelegen. “Ik was van plan om van thuis te werken maar hier had ik uiteraard niet op gerekend. We kregen eerst ook bij de gemeente te horen dat de werken voorzien waren. Maar dat bleek dan toch niet te kloppen. Als het echt onvoorzien was weet ik uiteraard dat er weinig aan te doen valt. Anders is het straf dat we van niks wisten. Het zijn gewoon allemaal kleine dingen die je niet meer kan doen. Net toen de stroom terug opsprong ging trouwens het alarm van de diepvries af bij mij. De herstelling kwam dus maar net op tijd…”

“Er is een storing op de laagspanning geweest en het heeft langer geduurd dan verwacht om dat te herstellen”, reageert Sibelgas-voorzitter Jean-Pierre De Groef. “Dit was alleszins geen geplande onderbreking. Gelet op de duur van het probleem kunnen de bewoners in kwestie wel altijd een schadeclaim indienen bij de distributienetbeheerder Eandis.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise