Nieuw voorzittersduo voor Groen in Vlaams-Brabant

De leden van Groen Vlaams-Brabant verkozen zaterdag een nieuw provinciaal bestuur. Leticia Sere (Meise, 28 jaar) en Dieter Van Besien (Haacht, 45 jaar) gaan de komende 5 jaar als co-voorzitter door het leven.

‘Dieter en ik waren voorstanders van een co-voorzitterschap,’ verduidelijkt Leticia Sere. ‘Een duo draagt samen de verantwoordelijkheden. Dat werkt beter en biedt meer inspiratie.’

‘Wij willen vooral aanvullend op elkaar werken,’ zegt Dieter Van Besien. ‘Leticia is creatief, enthousiast en thuis in de groene thema’s zoals milieu en mobiliteit. Terwijl ik vooral pragmatisch en zakelijk ben en de socio-economische thema’s kan opvolgen.’

De nieuwe provinciale co-voorzitters blijven ook hun lokale mandaten verzetten. Leticia Sere is gemeenteraadslid in Meise en uittredend provinciaal voorzitter.

Dieter Van Besien zetelt in de gemeenteraad van Haacht, en wordt daar op 1 januari 2016 schepen van leefmilieu, sport, senioren en ICT.

De leden van Groen Vlaams-Brabant verkozen ook vertegenwoordigers voor de nationale Politieke Raad en het nationaal partijbestuur.

Uit de Goeiedag-regio werden Cecile Sillis (Asse, 70 jaar) en Caroline Robberechts (Merchtem, 28 jaar) aangewezen voor de Nationale Politieke Raad van Groen.