Verdwaalde windhond na week terecht

Een week lang doolde Mister Freddy, een windhond die vorige week vrijdag amper een uur nadat hij in ons land was de vlucht nam, door Meise, Beigem, Zemst en Kapelle-op-den-Bos. Een flyeractie van baasje Regina Moonens bracht vrijdag eindelijk soelaas. De viervoeter werd fel vermagerd teruggevonden.

Vol ongeduld stond Regina Moonens vorige week vrijdag op de luchthaven van Zaventem Mister Freddy, een windhond uit het Spaanse Andalusië, op te wachten.

Alles ging vlot: de hond was rustig in de wagen en hield bij het uitstappen aan de woning in Meise kwispelend halt bij de zoon van haar nieuwe baasje. Toen ze haar andere viervoeter, die eveneens uit Andalusië komt, ging halen, klikte het meteen. Maar toen Mister Freddy zijn eerste stapjes in de woning in Meise wilde zetten, schrok de hond plots, rukte zich los van zijn leiband en nam de vlucht.

‘Hij hield nog even halt, maar toen we hem probeerden te vangen, liep hij verder weg’, treurt Regina. ‘Een week lang was hij spoorloos.’

Meteen startte Regina met een flyeractie, werd de politie verwittigd en werden ook de hondenscholen in de omgeving en de dierenasielen van Mechelen en Brussel op de hoogte gebracht.

‘Verschillende mensen belden me de voorbije dagen op omdat ze Mister Freddy gezien hadden. Dat was onder meer in Meise, Beigem, Kapelle-op-den-Bos en Zemst-Laar het geval. Maar hem vangen, lukte tot vrijdagmiddag niet. Wanneer mensen hem riepen, vertrouwde hij het niet en liep hij weg. Logisch, hij kent de omgeving niet en heeft meer dan waarschijnlijk schrik van mensen die hij nog nooit gezien heeft. Vrijdag kreeg ik plots te horen dat hij in Kapelle-op-den-Bos rond liep. Enkel uren later kreeg ik uiteindelijk het verlossend telefoontje: Mister Freddy zat me op te wachten op het politiecommissariaat van Grimbergen.’

Het was uiteindelijk een inwoner van Kapelle-op-den-Bos die de windhond, na een uur zwoegen en zweten, kon vangen en naar de politie bracht. ‘Ik ga proberen te achterhalen wie de vrouw juist is, want ik wil haar enorm bedanken. Dankzij haar ligt Mister Freddy veilig bij mij. Hij is wel enorm vermagerd, maar voor de rest is hij wel volledig in orde.’

De viervoeter werd net op tijd gevangen, want Regina had net contact opgenomen met de Spaanse onthaalmoeder waar de windhond enkele maanden verbleef nadat hij als puppy op straat gevonden werd.

‘Zij was zelfs bereid om van Malaga naar hier te komen’, gaat Regina verder. ‘Ze hoopte dat ze hem zou kunnen vangen omdat hij haar stem zou herkennen. Gelukkig hebben we hem nu al kunnen vangen, zodat de onthaalmoeder niet naar hier moest komen.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise