David Van den Borre (N-VA) verlaat gemeenteraad Liedekerke

David Van den Borre (N-VA) neemt ontslag uit de gemeenteraad van Liedekerke. Van den Borre is, mede om professionele redenen, recent verhuisd naar Affligem, waardoor hij zijn gemeentelijke mandaat moet opgeven.

‘We vinden het erg jammer dat David Liedekerke verlaat, want voor onze partij was hij niet alleen een stemmenkanon, maar ook een actief raadslid die met zijn punten ook regelmatig media-aandacht wist te trekken’, zegt Greet Claes, voorzitster van N-VA Liedekerke.

gunther bockstalDe opvolger van Van den Borre in de gemeenteraad wordt Gunther Bockstal (50, foto rechts). Hij legt volgende week donderdag de eed af. Bockstal is in Liedekerke alom gekend als secretaris van voetbalclub VK Liedekerke en is tevens lid van de gemeentelijke sportraad.

Professioneel is hij manager van een groothandel voor elektrisch materiaal in Drogenbos. Bockstal was in 2012 lijstduwer bij de N-VA en haalde 274 stemmen.

Ook wissel in OCMW

Ook in de OCMW-raad van Liedekerke is er een wissel op til bij de N-VA.

Annemie Cobbaert staat haar zitje af aan Marc De Brabanter, broer van Johnny. Deze wissel was echter al intern afgesproken bij het begin van de legislatuur.