Katia Segers krijgt tweede plaats Vlaams parlement

De Liedekerkse schepen Katia Segers (46) krijgt op 25 mei de verkiesbare tweede plaats op de Vlaams-Brabantse SP.A-lijst voor het Vlaams Parlement, na lijsttrekker en partijvoorzitter Bruno Tobback.

De modellijsten van de partij werden maandagavond goedgekeurd door de partijraad.

Dat betekent ook dat Vlaams parlementslid Else De Wachter uit Kapelle-op-den-Bos geen rechtstreeks verkiesbare plaats meer krijgt. Ze moet zich tevreden stellen met de plaats van eerste opvolger.

Andere kandidaten uit de Goeiedag-regio zijn de Vilvoordse schepen Fatima Lamarti op plaats vijf, het Dilbeekse gemeenteraadslid Cedric Dujardin op plaats 14, Laura Jonville uit Sint-Pieters-Leeuw op 15, gemeenteraadslid Gerlant Van Berlaer uit Grimbergen op 19 en gemeenteraadslid Roel Anciaux uit Meise als lijstduwer.

Bij de opvolgers op de lijst voor het Vlaams parlement noteren we nog Larissa Cobbaert uit Liedekerke op 4, Hubert Biebaut uit Roosdaal op 6 en gemeenteraadslid Yasmine Aichouche uit Vilvoorde op 11.

Hans Bonte trekt Kamerlijst

Dat de Vlaams-Brabantse Kamerlijst van SP.A wordt getrokken door kamerlid en burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde is geen verrassing. Hij krijgt op de lijst uit zijn stad gezelschap van gemeenteraadslid Houari El Hannouti op plaats 9.

Andere kandidaten uit de regio zijn schepen Dirk Lodewijk uit Liedekerke op plaats vijf, gemeenteraadslid Karina Peeters uit Dilbeek op plaats 10 en de Opwijkse Evy De Batselier, voorzitster van de plaatselijke SP.A.

Christine De Bondt uit Meise staat op de vijfde plaats bij de opvolgers. Eerste opvolger is schepen Tom Troch uit Londerzeel.