Drie kinderen verstikt bij woningbrand in Lennik (+ video) (update)

In de Zwartenbroekstraat in Lennik zijn woensdag rond de middag drie kinderen om het leven gekomen bij een brand.

De brandweer werd rond 12.30 uur opgeroepen voor een woningbrand.De brand zelf was eerder beperkt, maar de kinderen zouden gestikt zijn.

Burgemeester Irina De Knop (Open VLD) bevestigt dat drie kinderen van 2, 4 en 6 jaar het leven lieten.

Volgens het parket vond de brand plaats in een bijgebouw van de gezinswoning. Het parket houdt rekening met een familiedrama.

‘Op het ogenblik van de feiten bevond de moeder van de kinderen zich in het hoofdgebouw, zij heeft haar man in kennis gesteld van de brand die op zijn beurt de brandweer heeft gebeld’, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

‘De eerste vaststellingen van de brandweer wijzen erop dat de brand werd aangestoken. Het parket Halle-Vilvoorde heeft dan ook onmiddellijk een branddeskundige, een wetsdokter, het labo en een branddetectiehond ter plaatse gevraagd.’

‘De moeder wordt later vandaag verhoord door de lokale politie. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft eveneens de onderzoeksrechter gevorderd wegens opzettelijke brandstichting met vermoeden van menselijke aanwezigheid en de dood tot gevolg.’

Het gezin heeft nog een vierde kind, maar dat bleef ongedeerd. 

(Update 20 uur)

Deze avond is het parket samen met de onderzoeksrechter afgestapt om de plaatsgesteldheid samen met de deskundigen in beeld te brengen.

De wetsdokter voert morgen autopsies uit op de kinderen om de doodsoorzaak en hun exacte identiteit te achterhalen.

De branddeskundige heeft bevestigd dat de brand opzettelijk werd aangestoken, vermoedelijk met gebruik van een brandversneller.

De moeder van de kinderen wordt vanavond verhoord en geconfronteerd met de vaststellingen. Morgen volgt dan meer uitsluitsel over haar lot.

Drama Lennik


lennik brand
(Foto: Mozkito)