Gemeente en politie waarschuwen voor trajectcontrole op Geraardsbergsesteenweg (N495)

Snelheidsduivels in Herne en omgeving passen voortaan beter op hun tellen. Op de Geraardsbergsesteenweg (N495) is onlangs een trajectcontrole geactiveerd met automatische nummerplaat-herkenningscamera’s. De gemeente Herne en lokale politiezone Pajottenland willen bestuurders daarom nogmaals waarschuwen om zich aan de aangegeven snelheid te houden.

De Geraardsbergsesteenweg is een drukke verbindingsweg tussen Edingen en Geraardsbergen. Sinds begin deze maand is er een trajectcontrole geactiveerd over een traject van 7,4 kilometer. Dit kadert in de investering in trajectcontroles die Vlaanderen vooropstelde en is 1 van de 20 trajectcontroles die door Agentschap Wegen en Verkeer gefinancierd worden. De locatie werd gekozen in functie van het aantal verkeersongevallen in het verleden, waar het negeren van de maximum toegelaten snelheid een oorzaak was.

De eerste vaste camera bevindt zich in de richting van Geraardsbergen net voorbij het kruispunt de patriot in Herne en de tweede in de richting van Herne in de Geraardsbergse deelgemeente Viane. De trajectcontrole houdt een snelheidsbeperking van 70 km/uur in. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws