VERKIEZINGEN GRIMBERGEN: Bart Laeremans blijft stemmenkampioen: vervolgcoalitie in de steigers?

Bart Laeremans (Vernieuwing) bevestigt in Grimbergen zijn monsterscore, nu al verschillende verkiezingen na mekaar. Met liefst 2.458 voorkeurstemmen is hij, en hij alleen, dé stemmenkampioen.

“Ik ben heel vereerd”, reageert hij op zijn monsterscore. “De huidige coalitie met Vernieuwing, CD&V MAX en N-VA kan eigenlijk verder gaan. Maar gelet op de Vlaamse kieswetgeving, ga ik daarover geen uitspraken doen. Vernieuwing is nu aan zet, ik ga alle partijen uitnodigen voor een gesprek en daarna bekijken we hoe het verder zal lopen.”

Lijsttrekker Trui Olbrechts van coalitiepartner CD&V MAX is ook blij met het resultaat. “We hebben een zetel meer binnengehaald en gaan nu naar 7 zetels op 33.”

Bij oppositielijst Vooruit+Groen Grimbergen klinkt enige teleurstelling. “We zijn met zeven zetels net niet de grootste geworden”, zegt Gerlant van Berlaer (Vooruit+Groen).

Voor de volledigheid: Open VLD en Samen Groot-Grimbergen haalden ook elk vier zetels. N-VA verloor een zetel en strandde op drie zetels. Jean Dewit van het Union Des Francophones (UF) is met zijn eenmanslijst niet verkozen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise