Politie waarschuwt voor vreemde post-its op wagens of woningen

De politiezone Grimbergen kreeg een melding van een vreemd nieuw fenomeen in de gemeente. Zo dook er plots een post-it-kleefbriefje op een wagen op, bedrukt met een gsm-nummer en de vraag dat te bellen.

“Onze diensten kregen een melding van een inwoner uit het centrum van Grimbergen, die een post-it-kleefbriefje op zijn voertuig terug vond”, zegt korpschef Jurgen Braeckmans. “Het voertuig stond gewoon geparkeerd op de oprit van een woonst. Op de post-it stond een gsm-nummer afgedrukt met de melding het nummer te bellen. Na onderzoek blijkt dat dit nummer een dood spoor is.”

“We denken dan ook dat de post-it voor andere doelen moet dienen. Denk daarbij aan oplichting of verkenning van het terrein met het oog op inbraak of diefstal. Als ze zo’n post-it kleven terwijl ze rond een wagen aan het rondneuzen zijn, dan kunnen ze als excuus zeggen dat ze een bericht wilden achterlaten.”

“We willen de inwoners waarschuwen om het nummer niet te bellen en om hun voertuigen te controleren als ze zo’n post-it aantreffen. We vragen ook om onze diensten te contacteren en de omgeving te informeren.”

In het verleden kreeg de politie ook al te maken met woonwagenbewoners die kaartjes achterlieten aan de autoruit met de melding dat ze geïnteresseerd zijn om je wagen te kopen. “Ook dat kan een middel zijn om te kijken of het voertuig al dan niet slotvast is of om de situatie te verkennen en eventueel later in te breken of een diefstal te plegen”, zegt Braeckmans.

“De tekst op de post-it die in Grimbergen werd gebruikt, is afgedrukt met een stempel. Mogelijk zijn er dus meerdere dergelijke post-its in omloop en worden ze op auto’s, maar bijvoorbeeld ook op de deuren van woningen gekleefd. Er is nog geen vaststelling van een strafbaar feit of misdrijf, maar mogelijk gaat het om een poging tot oplichting of poging tot inbraak of diefstal.”

“We vragen de inwoners om onze diensten te contacteren indien ze zo’n post-it opmerken.” Ook de naburige politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) verspreidde inmiddels een bericht via sociale media aan de bevolking om aandacht te vragen voor het fenomeen. De politiezone Grimbergen is bereikbaar op het nummer 02-272.72.72

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise