Grimbergen zet gezonde voeding in de kijker

Lokaal bestuur Grimbergen zet in de maand juni ‘gezonde voeding’ in de kijker en organiseert twee infosessies, telkens bekeken vanuit een andere invalshoek.

In een tijd waarin fastfood en bewerkte voedingsmiddelen steeds toegankelijker worden, is het belangrijk om bewust te kiezen voor gezonde voeding. Gezond eten betekent ook variatie in onze maaltijden brengen, zodat we de verschillende voedingstoffen binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

“Gezond eten helpt ons niet alleen om een gezond gewicht te behouden. Het bevordert ook ons welzijn, voorkomt ziektes en ondersteunt onze mentale gezondheid. Gezond eten is dus kostbaar voor ons lichaam”, zegt schepen van welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA).

Schepen van gezondheidsbeleid, Trui Olbrechts (CD&V), vult aan: “Grimbergen motiveerde zijn inwoners al om meer te bewegen (denk aan de 10.000 stappen, onze beweegbanken en -routes …). Via verschillende acties zetten we ook in op het belang van een goede geestelijke gezondheid. Vandaag vullen we dit aan door de bevolking te motiveren om ook gezond te eten. Zo bouwen we aan een gezond Grimbergen.”

Op 4 juni organiseerde het lokaal bestuur de gratis infosessie ‘Gezond eten met een klein budget’ in de Charleroyhoeve. Op dinsdag 25 juni 2024 om 14 u. organiseert LDC Ter Borre de lezing ‘Lang, leve(n), gezond’ door Sandra Bekkari (kostprijs 5 euro).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise