Parel van Brabant heeft eigen ‘10.000 Stappenclash’

Grimbergen zet zich in voor gezondheid en gemeenschapszin door in mei mee te doen aan de Vlaamse Stappenclash. De gemeente gaat echter nog een stap verder met de eigen ‘Grimbergse Stappenclash’.

“We dagen onze inwoners en verenigingen uit om in de maand mei zoveel mogelijk stappen te zetten en tegelijk kans te maken op mooie prijzen”, zegt schepen van Gezondheidsbeleid Trui Olbrechts (CD&V).

“We hebben al fors ingezet op gezondheidsbevordering met bevolkingsonderzoeken, lezingen en meer. We zetten de inwoners ook aan om te bewegen door beweegroutes, stappenwegwijzers en beweegbanken in het leven te roepen. Met regelmatige lichaamsbeweging versterken we niet alleen ons lichaam, maar ook onze geestelijke veerkracht.”

De nadruk ligt niet enkel op bewegen, maar ook op het bevorderen van het welzijn in de gemeente. “We roepen iedereen op om mee te doen aan de Grimbergse 10.000 Stappenclash”, vertelt schepen van Welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA-). “Dat is een prachtige kans om samen met vrienden, familie en collega’s Grimbergen te vertegenwoordigen en mogelijk zelfs in de prijzen te vallen.”

“Het programma moedigt alle Grimbergenaren aan, ongeacht hun ervaring met wandelen”, vult schepen van Sport Jelle De Wilde (CD&V) aan. “De Grimbergse 10.000 Stappenclash is meer dan een competitie; het is een stap richting een gezonder leven. Het doel is om iedereen aan te moedigen om dagelijks 10.000 stappen te zetten.”

“Belangrijk is echter elke extra stap die je zet, want elke stap is een vooruitgang. Alle vormen van beweging tellen, zo wordt bijvoorbeeld ook fietsen omgezet in stappen en kan je ook zo meedoen aan de wedstrijd. Deelnemers kunnen hun profiel aanmaken op de ‘10.000 Stappen’-app en zich aansluiten bij de groep Grimbergen.

Tijdens Goesting in Lentemarkt” kregen deelnemers een gratis LED-lichtje als zij lid zijn van deze groep. Zo blijft bewegen leuk én veilig ook op de minder zonnige dagen in mei.”

Voor meer informatie, kan je terecht op de website www.grimbergen.be/10-000-stappen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise