Aanmeldingsperiode voor inschrijvingen op scholen van start

De Grimbergse basisscholen bestendigen hun inschrijvingsproces. Na een gunstige evaluatie zal er ook dit jaar een aanmeldingsperiode aan de nieuwe inschrijvingen voorafgaan.

De beschikbare plaatsen worden aan de aangemelde kinderen toegewezen. Het computersysteem houdt rekening met de schoolvoorkeur van de ouders en met de afstand tussen de school en het domicilieadres van het kind. Wie kans wil maken op een plaatsje, noteert dinsdag 27 februari 2024, 9 uur in zijn of haar agenda. Vanaf dan heb je drie weken om jouw kind aan te melden.

De algemene aanmeldingsperiode voor het inschrijven van kinderen in een Grimbergse basisschool voor het schooljaar 2024-2025 loopt tot en met dinsdag 19 maart 16 uur. Aanmelden is enkel nodig voor kinderen die zich voor het eerst in een nieuwe school willen inschrijven. Wie al in een Grimbergse kleuter- of basisschool is ingeschreven, blijft dit automatisch tot en met het zesde leerjaar.

“Alle kinderen geboren in 2022 kunnen in deze periode voor een inschrijving worden aangemeld”, zegt schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “Dat geldt ook voor kinderen die na 2 december 2022 geboren zijn en pas op 1 september 2025 mogen instappen. Of voor kinderen die van school veranderen. Wanneer ouders deze aanmeldingsperiode laten voorbijgaan, kan het later moeilijk worden om nog een plaats in een voorkeurschool in Grimbergen te vinden.”

Via de website aanmelden.grimbergen.be zet je jouw kind op de instaplijst.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise