Glascontainers verwijderd omwille van dagelijkse sluikstorten

Het gemeentebestuur heeft beslist om de glascontainers op de hoek van de Lindenlaan met de J. Van Elewijckstraat in Strombeek-Bever te verwijderen. De locatie wordt al te zeer geteisterd door sluikstorters.

“Een ‘proper en afvalarm Grimbergen’ staat hoog genoteerd op het lijstje van onze inwoners en het gemeentebestuur”, legt schepen voor Afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing) uit. “We dienen helaas vast te stellen dat er in onze gemeente een aantal locaties zijn – de zogenaamde hotspots – waar er bijna dagelijks sluikstorten dienen opgeruimd te worden. Tot ieders frustratie.”

“De glascontainers op de hoek van de Lindenlaan met de J. Van Elewijckstraat is zo’n gekende hardnekkige plaats, waar we sinds begin dit jaar al meer dan 150 sluikstorters konden identificeren en beboeten. Na grondige evaluatie en in samenspraak met de coach en het team van het Mooimakers coachingstraject werd besloten om de glascontainers op deze plaats te verwijderen. De bewoners aldaar kunnen met hun glas terecht in het recyclagepark of in de glascontainers op andere locaties in onze gemeente.”

Er wordt nog bekeken of deze glascontainers eventueel op een andere locatie zullen geplaatst worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise