Veldkanteva’s spelen in shirt vzw Pinocchio: “Steun geven aan kinderen met brandwonden”

Het komende voetbalseizoen gaan de U16-dames – meisjes van 12 tot en met 15 jaar – van de Veldkanteva’s Grimbergen een unieke samenwerking aan met de vzw Pinocchio. Deze vzw behartigt de belangen en het welzijn van kinderen met brandwonden in ons land.

“De samenwerking zal er onder meer uit bestaan door onze U16 damesploeg een heel seizoen wordt uitgerust met Pinocchio-voetbalshirts”, zegt Melissa Knop van de Veldkanteva’s. “Met deze unieke samenwerking, willen we de vzw Pinocchio en onze meisjes- en damesploegen bekendmaken. De wedstrijdshirts zullen na het seizoen geveild worden ten voordele van de vzw.”

“We gaan met onze meisjes het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek en een brandweerkazerne bezoeken. De peter van dit mooie project is Pieter Timmers. De Grimbergenaar haalde in 2016 nog zilver op de Olympische Spelen en is ambulancier in Leuven.”

“Het dochtertje van goede vrienden van me liep zware brandwonden op, ondanks dat haar ouders haar continu goed in de gaten hielden”, getuigt Pieter Timmers. “Het ongeluk zit soms in een klein hoekje. De financiële en psychologische werking van vzw Pinocchio, de activiteiten en kampen die ze organiseren, zijn voor zowel ouders als kinderen van grote waarde. Dat de Veldkanteva’s mee hun schouders zetten onder dit project, is top.” (lees verder onder de foto)

Als meter voor dit project, strikten de Veldkanteva’s brandweervrouw Kathleen Claes van Brandweerzone Vlaams-Brabant West. Ze is ook onderofficier-vrijwilliger in de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant.

“Ik kom met mensen in contact die betrokken zijn bij ernstige incidenten”, vertelt Kathleen. “Helaas zijn daar vaak kinderen bij betrokken. Ik ken de vzw Pinocchio en weet wat hun aanwezigheid betekent in gans het genezingsproces. Ik ben blij en fier dat ik mijn naam kan linken aan zo’n mooi en zinvol project.”

De Veldkanteva’s zijn een begrip in Grimbergen. Sinds 1971 geven ze gestalte aan het vrouwenvoetbal aan de Verbrande brug. “Met deze actie bewijzen ze nogmaals dat ze het hart op de juiste plaats hebben”, zegt schepen van Jeugd en Sport Jelle De Wilde (CD&V). “Het gemeentebestuur waardeert hun inspanningen.”

Rita Hanssens van de vzw Pinocchio is blij dat de werking van de vzw zo’n aandacht krijgt. “We bieden psychosociale steun aan kinderen en jongeren die het slachtoffer werden van brandwonden”, zegt ze. “Dat doen we door hen in het ziekenhuis te begeleiden en brandwondenkampen te organiseren.”

“Bovendien bieden we financiële steun aan hun ouders om (medische) kosten te dekken, die niet of nauwelijks door de mutualiteiten worden betaald. De vzw kan niet rekenen op enige overheidssteun, daarom is elke gift meer dan welkom.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise