Tweedaagse Voodoo Village sluit festivalzomer af: “Deel van de opbrengst gaat naar lokale goede doelen”

Het tweedaagse festival Voodoo Village belooft op 9 en 10 september een indrukwekkende line-up van internationale artiesten en lokaal talent naar Humbeek. Met daarnaast een scala aan inspirerende belevenissen, sluit Voodoo Village de festivalzomer traditioneel in schoonheid af.

Festivalgangers zullen op het terrein aan het Gravenkasteel worden ondergedompeld in een sonische reis zoals nooit tevoren. Van de hypnotiserende tonen van Adriatique, de spectaculaire show met lasers, projecties en motion graphics van het Italiaanse duo Mathame tot WhoMadeWho met hun hybrid DJ-set. Maar ook lokale helden hebben als vanouds hun stek op Voodoo Village, waaronder dit jaar Yves Deruyter, Lola Haro en Nico Morano.

Voodoo Village is echter meer dan alleen muziek; het is een beleving die alle zintuigen prikkelt. Een van de hoogtepunten van deze editie is The Oracle by Gimber; een zone gewijd aan holistische ervaringen die lichaam en geest verheffen. In deze betoverende oase kunnen bezoekers deelnemen aan inspirerende workshops. Wanneer de avond valt, wordt The Oracle omgetoverd tot een zesde podium met internationale live acts.

Naar goede gewoonte trok Voodoo Village ook dit jaar enkele topchefs aan voor Floris, het festivalrestaurant, waar enkele honderden gasten (op reservatie) zullen worden verwend met een sharing menu van de hand van Mallory Gabsi en Paul Delrez.

“Als een festival dat geworteld is in gemeenschap en verbinding, zijn we verheugd aan te kondigen dat een deel van de opbrengst van dit jaar zal worden geschonken aan enkele lokale Grimbergse goede doelen”, zegt aldus Maxim Dekegel van Voodoo Village. “Enkele van deze inspirerende initiatieven zijn Villa N.J.A.M., een plek waar jongvolwassenen met een beperking een verrijkende dagbesteding op maat wordt aangeboden; Zorgboerderij Huppeldepup, waar zorg en natuur samenkomen om welzijn te bevorderen en Den Diepen Boomgaard, een oase van groen waar het creëren van gemeenschap centraal staat.”

De organisatie zet dit jaar nog meer in op openbaar vervoer. Zo heeft Voodoo Village een uitgebreid busdienstplan geïnstalleerd waarbij Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen een pendelbuslijn krijgen. Die bussen kwamen vroeger de parking van Krëfel. Nu de brug onderbroken van Humbeek onderbroken is kan dat uiteraard niet.

“De oplossing bestaat erin dat Voodoo Village een van de weides in de Warandestraat afgehuurd heeft”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA). “Ze zullen rijplaten leggen zodat de bussen daar kunnen parkeren. Er zijn geen extra vaarten voorzien van de veerbootvoor Voodo Village. Verder gelden dezelfde politionele maatregelen als andere jaren met een zero tolerance naar drugs toe. De politie gaat zeker controleren.”

Tickets voor Voodoo Village zijn nog beperkt beschikbaar met korting. Dagtickets zijn momenteel beschikbaar vanaf 75 euro en weekendtickets vanaf 125 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise