De Ankering is Sportiefste School

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de atletiekclub van Grimbergen in samenwerking met het lokaal bestuur de verkiezing van de ā€˜Sportiefste School van Grimbergenā€™. VBS Ankering kwam uit de bus als laureaat.

Leerlingen van alle basisscholen uit Grimbergen konden op woensdagnamiddag 10 mei deelnemen aan een aantal proeven en samen met hun school de felbegeerde titel bemachtigen. Met 70% deelnemende leerlingen was het VBS de Ankering die zich tot Sportiefste School van Grimbergen mocht kronen. De school uit de wijk ā€˜Verbrande Brugā€™ won de competitie al voor het tweede jaar op rij.

Tijdens de ā€˜Sportiefste Schoolā€™-competitie worden alle leerlingen per leerjaar in groepen onderverdeeld en voeren ze via een doorschuifsysteem verschillende proeven uit. Ervaring met atletiek is geen vereiste, plezier maken is dat wel.

ā€œDe opdrachten laten de kinderen op een speelse manier proeven van verschillende atletiekdisciplines waarbij plezier centraal staatā€, zegt Sportschepen Jelle De Wilde (CD&V). ā€œDankzij de vele vrijwilligers loopt alles vlot en zijn de kinderen een hele namiddag in beweging.ā€

ā€œDe klemtoon van deze namiddag ligt 100% op plezierā€, vult schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing) aan. ā€œAls bestuur vinden we het ook belangrijk om sport en beweging in het algemeen zoveel mogelijk te stimuleren. De schoolcontext leent zich daar prima toe. De winnaar is dan ook niet de school met de meeste atleten in haar rangen, wel de school met de meeste zin om te bewegen.ā€

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!