Opnieuw genieten op Oogstfeesten van Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde Verbrande Brug organiseerde op zondag 14 augustus hun jaarlijkse Oogstfeesten. Na twee coronajaren met afhaalmenu, werd dit event dit jaar opnieuw fysiek georganiseerd in de omgeving van het parochiaal centrum en schoolomgeving.

Het gebeuren trok opnieuw veel bezoekers die onder tenten en schaduwnetten volop konden genieten. Het is dan ook een echt dorpsfeest met aandacht voor de lokale keten. Zowel het gebraden varken, assortiment verse groenten als het hoeve-ijs werden lokaal gefabriceerd.

Landelijke Gilde Verbrande Brug is een socio-culturele dorpsbeweging. Ze organiseren tal van activiteiten gaande van een dauwwandeling, een fietstocht, tuinopleiding, bowling tot geleide stadsbezoeken. Hun slogan ‘Samen beleef je meer’ kwam met dit oogstfeest opnieuw tot zijn recht.

Vorig jaar organiseerden ze ook een heuse zonnebloemactie in het dorp. Deze zonnebloem blijft ook nu centraal straan in hun activiteiten en decoratie. “Zon brengt dan ook kleur in ons dorp”, verklaart bestuurslid Jan De Kinder.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise