Gemeente legt sterretjesweides aan op begraafplaatsen

Deze maand start het gemeentebestuur van Grimbergen met de aanleg van de sterretjesweides. Een sterretjesweide is een troostplek op de begraafplaats waar nabestaanden een sterrenkindje kunnen herdenken.

De gemeenteraad keurde de aanleg van een sterretjesweide goed eind vorig jaar goed. “Een kindje verliezen is een emotionele mokerslag maar zo krijgen te vroeg en levenloos geboren kindjes hun eigen speciale plek en hebben ouders en familieleden een herdenkplaats”, aldus schepen van Erfgoed Karlijne Van Bree (Vernieuwing).

“Op elke sterretjesweide in Grimbergen worden twee grote stenen horizontaal geplaatst”, verduidelijkt schepen van groen Kirsten Hoefs (CD&V). “Op één steen staat er telkens een grote ster gegraveerd met kleine sterretjes rond. In deze ster kan men een naamplaatje laten plakken. Op de andere steen staat een citaat gegraveerd. In de buurt van de stenen zal je ook enkele gekleurde elementen kunnen terugvinden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise