Vernieuwd gemeentelijk zwembad biedt ook unieke ervaring met VR-bril

Het gemeentelijk zwembad in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever onderging de voorbije maanden een heuse make-over. Het sport- en instructiebad werden na vernieuwingswerken geopend onder de nieuwe naam LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. Op 30 april zijn ook de deuren van het recreatiebad, de wellnesszone en de brasserie met terras en buitenspeeltuin opengezwaaid. Je kan er ook een unieke ervaring beleven met een VR-bril.

Om dit alles te realiseren slaan de gemeente Grimbergen en LAGO zwemparadijzen de handen in elkaar gedurende een publiek-private samenwerking van 20 jaar. Om alle vernieuwingen en uitbreidingen te realiseren investeert LAGO 4 miljoen euro. De gemeente Grimbergen voorziet een jaarlijkse subsidie van 715.000 euro.

“Sinds januari al komen elf scholen naar het sportbad voor de wekelijkse zwemlessen. Onze schoolkinderen zijn laaiend enthousiast over het nieuw Pierebad”, zegt Sportschepen Tom Gaudaen (Open VLD). “Net voor de paasvakantie ging zwemacademie WaiWai met succes van start. Grimbergse kinderen leren er op een leuke manier écht zwemmen of beleven er tijdens vakanties onvergetelijke zwemkampjes. We zijn blij dat nu ook het recreatief zwembad opent en voor de nodige beweging zal zorgen.”

Het warm kinderbad is een waterspeeltuin met glijbaan, interactieve speelelementen en een unieke virtuele beleving voor de allerkleinsten. LAGO zwemparadijzen is heel innoverend met integratie van virtuele realiteit in een zwembadomgeving. Zo introduceerden ze als eerste virtueel zwemmen met een vr-duikbril en een glijbaan met virtuele realiteit.

Op de bodem van het kinderbad worden rondzwemmende visjes geprojecteerd die reageren op de bewegingen en aanrakingen van je kind. Een ideale manier om spelenderwijs kennis te maken met water. De watertemperatuur bedraagt er trouwens 34°C, wat uitzonderlijk is in vergelijking met andere baden.

Wat heeft het zwembad verder in petto? Een nieuwe felgekleurde glijbaan zorgt voor extra kriebels in de buik. Wil mama en papa mee glijden? Dan ga je samen naar beneden langs de brede familieglijbaan die uitmondt in de warme lagune, een zwembad met watermassage.

“Voor de Grimbergenaars willen we op elk moment de favoriete locatie zijn voor sport en gezinsuitstappen.”, zegt Gerrit Leemans, centrummanager LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. “Tijdens de vakanties zijn er extra activiteiten die voor nog meer waterpret zorgen. Er wordt een opblaasbare stormbaan voorzien, onze mascotte Knab de krap komt even langs of je kan virtueel zwemmen in het sportbad. Hiervoor zet je een VR-bril met snorkel op en ga je op een wonderlijk onderwateravontuur.”

Voor een deugddoend moment na het sporten of een drukke werkdag kan je terecht in de wellnesszone die toegankelijk is vanaf 16 jaar. De buitensauna’s, hammam, jacuzzi en

infraroodbank zorgen ervoor dat je weer helemaal relaxed bent. Na de waterpret schuif je aan tafel in de gezellige en kindvriendelijke brasserie van het zwembad. Nog voor de zomervakantie kunnen sportievelingen ook hun hart ophalen in de gloednieuwe LAGO CLUB, een laagdrempelige fitness.

Voor meer informatie over LAGO CLUB Grimbergen Pierebad en reservaties: www.lagogrimbergen.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise