3Wplus controleert 150 opvangwoningen voor Oekra√Įense vluchtelingen

Op vraag van de gemeentebesturen van Grimbergen, Kampenhout en Steenokkerzeel en Zemst gaan de technisch adviseurs van 3Wplus na of de opvangwoningen voor Oekra√Įense vluchtelingen in goede staat verkeren. Het gaat om ruim 150 panden.

Duizenden Belgen zetten hun woning open voor oorlogsvluchtelingen uit Oekra√Įne. Belangrijk daarbij is ook om te verzekeren dat het pand waarin ze zullen verblijven, in goede staat is. De gemeentebesturen van Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst hebben aan de Woonwinkel Noord van 3Wplus gevraagd om de technische screening van de woningen op zich te nemen.

Voor Grimbergen gaat het om een 90-tal panden, voor Steenokkerzeel en Zemst respectievelijk om een 40-tal en een 20-tal. In Kampenhout wordt eerst nog een infosessie gegeven voor ge√Įnteresseerden die nadien een technische screening kunnen aanvragen.

De controles van de opvangwoningen worden uitgevoerd door de technisch adviseurs van 3Wplus binnen de beschikbare capaciteit. ‚ÄúOnze technisch adviseurs gaan na of deze woningen voldoen. De Vlaamse regering staat wel een afwijking toe op de minimale kwaliteitsvereisten vastgelegd in de Vlaamse Codex Wonen‚ÄĚ, zegt Sabrina Van Eeckhout, co√∂rdinator van de Woonwinkel van 3Wplus.

‚ÄúNaast de technische screening nemen de medewerkers van het OCMW de maatschappelijke screening op door aan huis te gaan of een infoavond te organiseren. Op die manier zijn we zeker dat de vluchtelingen in goede omstandigheden √©n door mensen met goede bedoelingen worden opgevangen.‚ÄĚ

Ook in enkele andere gemeenten in Halle-Vilvoorde hebben de technisch adviseurs al potenti√ęle opvangwoningen gescreend, al blijven die aantallen voorlopig beperkt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise